Forældreskab og iværksætteri

Frygt er det grundlæggende menneskelige instinkt, fortyndet i vores DNA, for at hjælpe os med at undgå fare. Uden en sund frygt for at falde, ild, edderkopper og klovner – godt, måske ikke klovner – kan vores liv være meget kortere. Men frygt er ikke vores eneste store impuls; Vi er også forpligtede til at distribuere vores arter. Disse to instinkter kolliderede med mig den 20. april 2016, da min kone lavede en smart joke for at informere mig om, at jeg snart vil være far.

Efter et par dage med eufori begyndte jeg at bekymre mig om, hvordan jeg ville have været en god forælder og en succesfuld iværksætter. Frygt for det ukendte syntes mig vanskeligt. Mine tanker blev: Hvad sker der, når jeg bliver far? Kan jeg balancere de to sværeste roller i mit liv uden at gå på kompromis med min skønhed? Hvordan vil alt arbejde? Vil vores ægteskab opleve stress? Hvilken form for engagement skal jeg lave?

Nu hvor jeg overlevede de første par dage med forældre, var min søn otte måneder gammel, nogle af mine første bekymringer forsvandt, nogle blev tilbage, og der blev stadig andre. I en ånd af at dele erfaringer, se bag mine fire største frygt for forældre i forhold til forældrenes virkelighed.

  1. Kan jeg med succes starte og udvikle en ny virksomhed ved at være en ægte far til min søn og en fremragende mand til min kone?

Det er muligt at blive en stor forælder, start og udvikle en ny virksomhed. Dette er en stor balancehandling, som kræver meget tænkning og planlægning, men kan gøres. Jeg var i de tidlige stadier af at starte en ny virksomhed, da vores søn blev født. Mit stressniveau startede, da vores hovedprodukt stødte på tekniske problemer, der forhindrede væksten. Inden kontantkrisen fortsætter vi med at generere en ny investeringsrunde. Min søn trivedes, men min kone led alvorlige komplikationer under og efter fødslen og kunne ikke gå. Faktisk var vores første stop på vej hjem fra hospitalet at få min kone til at gå. Når vi vendte tilbage, lo vi i vores første kaotiske måneder som forældre, men da var det et skræmmende og skræmmende sted for os begge.

Da min kone blev genoprettet og fundet vores rytme som en familie, blev balancen mellem at flytte frem og være til stede for min familie lettere. Jeg delegerede mere til mit hold og lærte at prioritere de vigtigste opgaver af dagen. Fire måneder senere var det muligt at sælge selskabet, og det gjorde jeg. Jeg er sikker på, at når jeg starter min næste forretning, finder jeg den balance igen.

  1. Kan mit forhold til min kone lide med tilføjelse af et barn?

Dette er et problem, at hver forælder spørger sig selv om en iværksætter eller ej. Svaret er ja og nej. At have et barn har en stærk effekt på dit forhold, men skaber også en endnu dybere forbindelse med din kone – selvom jeg indrømmer, at det er svært at forstå denne nye forbindelse, når du føler dig zombier, nakke i snavsede bleer, har mine kolleger i EO haft En enorm støtte i denne periode, ikke kun fra følelsesmæssigt synspunkt, men også gennem udveksling af personlige erfaringer med, hvordan de behandlede sådanne problemer.

  1. Hvis jeg startede en ny virksomhed, så jeg kun min søn i en uge i flere timer om natten, før jeg gik i seng?

Hvis du husker, at du ikke lader virksomheder kontrollere dig, kan du være en mere ægte forælder. Jeg gjorde proaktivt nogle ændringer i min tidsplan og tilgængelighed for at opnå dette. Jeg er en natugle, men denne tidsplan var umulig. Jeg har bevidst ændret min tidsplan for at vågne klokken seks og først for at gøre det vigtigste job, som vil tillade mig at være fri om natten. Når jeg er hjemme, slukker jeg e-mailen på min telefon og besvarer kun opkald i en nødsituation. Jeg har det heldigt at arbejde hjemmefra, så det er nemt at unddrage sig at hente mit barn for en rask tur eller lege med ham i løbet af frokosten.

  1. Vil der være en mere begrænset rutine til at kvæle min kreativitet?

Jeg var bange for at indføre en rutine i mit liv ville fjerne de kreative aspekter af det arbejde, jeg elsker. Glad for at informere dig om, at dette ikke er sandt. Før jeg blev gift og havde et barn, gjorde jeg det godt uden rutine. Hvis jeg vågnede og ville løbe væk, gjorde jeg det. Hvis jeg ville arbejde til 4 om morgenen, gjorde jeg det. Det er det samme med arbejdsdage. Mit firma på det tidspunkt var 100% fjernt, med 130 holdmedlemmer i mere end 18 lande og kunder i hver tidszone. Da jeg blev gift, blev det klart, at min mangel på rutine skuffede min kone til slutningen, fordi hun aldrig vidste, hvornår jeg ville arbejde, og da jeg ikke vidste det. Da barnet ankom, etablerede jeg en mere forudsigelig arbejdsrutine, og denne struktur var en forbedring for alle.